Opvoeden is voor de meesten van ons een uitdaging, het is prachtig, genieten, boeiend, leerzaam en soms ook geworstel en strijd. Hoe kun je het ouderschap invullen en de samenwerkingsrelatie met jouw kind binnen jouw gezinsleven versterken? Wil je meer weten, inzichten, vaardigheden of een goed gesprek, hier vind je verschillende sites met betrouwbare informatie.

Het Ondersteuningsteam
Een team voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar en hun ouders of verzorgers. Iedereen die woont in de gemeente Aalten, Oost Gelre of Winterswijk kan bij dit team terecht. Met toestemming van beide ouders en/of de jongere kan ook iemand anders om hulp of advies vragen. De hulp van het ondersteuningsteam is vrijwillig. Er is geen verwijzing nodig van de arts.
www.ondersteuningsteamoa.nl

De maand van de opvoeding
Elk jaar organiseren we de maand van de opvoeding. Een maand vol workshops, voorstellingen en bijeenkomsten die in het teken van opvoeden staat. Het programma vind je hier. De landelijke informatie vind je op deze pagina:
www.weekvandeopvoeding.nl

Een opvoedparty organiseren
Een OpvoedParty is een bijeenkomst van ongeveer twee uur, waar in klein gezelschap (4 tot 10 deelnemers) onder deskundige leiding met elkaar wordt gediscussieerd over één of meerdere opvoedingsthema’s of -dilemma’s naar keuze.
www.opvoedparty.nl

Opvoeden en zo
Een opvoedtraining voor ouders van kinderen in de leeftijd van 3 – 10 jaar.
Lees meer op onze site

Omgaan met pubers
Opvoedtraining voor ouders van kinderen in de puberleeftijd
Lees meer op onze site

Ouderteam.nu
Voorbereidingscursus voor aanstaande ouders.
https://www.hsleiden.nl/ouderschap-en-ouderbegeleiding/onderzoek/ouderteam

Slim opvoeden
Training voor ouders van hoogbegaafde kinderen
Lees meer op onze site

Project nu niet zwanger
Een eerlijk gesprek over kinderwens, seksualiteit en anticonceptie.
www.nunietzwanger.nl

arrow_upward