poll Helpt u ons met het
verbeteren van de website?
Vult dan het vragenformulier in. Alvast hartelijk dank!

Lukt het jullie niet om er samen uit te komen en staat dit jullie samenwerking in de weg? Zoek dan hulp bij één van de volgende initiatieven: BOR (begeleide omgangsregeling), Ouderschap Blijft of Villa Pinedo. 

BOR (begeleide omgangsregeling)

De BOR kan jullie helpen bij het tot stand brengen van een omgangsregeling als dit jullie samen niet lukt. Deze regeling is bedoeld voor gescheiden ouders met kinderen tussen 0 en 12 jaar oud. Het belang van jullie kinderen staat hierbij voorop. De BOR werkt met getrainde vrijwilligers. De begeleiding van de BOR duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden. De vrijwilliger die jou en jouw ex-partner ondersteunt, treedt steeds wat verder terug, totdat er een omgangsregeling is getroffen. Hier kunnen jullie je aanmelden voor de BOR.

Ouderschap Blijft

Ouderschap Blijft is een initiatief dat jullie helpt om beter te leren communiceren in het belang van jullie kinderen. Ook krijg je er hulp bij het opstarten en onderhouden van een duidelijke omgangsregeling. Ouderschap Blijft biedt bemiddelingsgesprekken. Hierbij zijn jullie kinderen het uitgangspunt. Om een beroep te kunnen doen op Ouderschap Blijft heb je een doorverwijzing van het sociaal wijkteam, een arts of de jeugdbescherming nodig. Ouderschap Blijft wordt in de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk geboden door Lindenhout.

Villa Pinedo

Villa Pinedo is een stichting waar kinderen van gescheiden ouders hun ervaringen delen, elkaar adviseren en steunen. Bij Villa Pinedo zijn jongeren de adviseurs van volwassenen. Je kunt bij Villa Pinedo terecht met al je vragen, deze kan je online stellen aan het Villa Pinedo jongerenteam. Daarnaast kun je een online training volgen, waarbij Villa Pinedo je helpt kijken door de ogen van jouw kinderen. Ook vindt je allerlei tips en adviezen vanuit jongeren aan jou als volwassenen. Kijk op de website voor meer informatie.
 

arrow_upward