Het Nederlands Jeugdinstituut organiseert van 2 tot en met 8 oktober weer de Week van de Opvoeding. Het thema is net als vorig jaar 'Samen delen, samen weten'. De week draait om ontmoeting en uitwisseling van kennis, voor en door ouders, medeopvoeders en professionals. Het Preventie Platform Jeugd doet hier ook aan mee en organiseert een leuke bijeenkomst voor ouders/opvoeders van kinderen van de basisschool. Lokale professionals geven invulling aan deze avond door de thema’s; weerbaarheid, positief opvoeden, regels, grenzen en afspraken maken met je kind te bespreken.
Welke gastsprekers hebben we deze avond voor jou?
Bijeenkomst 1: Eerste hulp bij opvoeden - gastsprekers:
- Wendy Seesing, Rots en water trainer - Tips en tricks over weerbaarheid
- Karlijn Papen, holistisch kindertherapeut - Is mijn kind anders of uniek?
Ik ben Karlijn. Moeder van twee prachtige eigen-wijze kinderen van 8 en 11 jaar oud. Mede door hun gevoeligheid reageren ze soms anders dan andere kinderen. En ook anders dan hun omgeving misschien zou verwachten. Dat is niet altijd gemakkelijk. Maar het is ook een signaal, een spiegel, voor hun omgeving.
En dat is prachtig. Want wanneer je als ouder op deze manier kunt kijken naar het gedrag van je eigen kind zie je niet alleen dat je kind anders is, maar vooral heel uniek.
Ik ben na 12 jaar als leerkracht gewerkt te hebben, vanuit huis een eigen praktijk gestart als Holistisch Gezins- en Kindertherapeut. Hier begeleid ik ouders van kinderen die tegen allerlei problemen aan lopen.
In deze workshop vertel ik kort over mijn holistische manier van werken.
Ik deel mijn ervaring en we gaan een oefening doen om hier meer over te weten en te voelen.
Voel je welkom! - Simone Wijgergangs, medewerker Yunio - Tips en tricks over positief opvoeden.
Bijeenkomst 2: Eerste hulp bij pubers - gastsprekers:
- Ersen Buz en Mees van Schaik, jongerenwerkers – social media
- Armida Panka, Iriszorg - experimenteren
- Anne Nales, medewerker GGD - Seksualiteit
* Mijn zoon (13) kijkt porno, is dat wel normaal?
* Ik kom maar niet in gesprek over seksualiteit. Mijn kind zegt gewoon: ik weet alles al.
* Genderdiversiteit, wat betekent dat eigenlijk?
Dit zijn een aantal vragen die ouders van nu kunnen hebben. Logisch. Want hoe zorgen we ervoor dat onze kinderen zich op een positieve en veilige manier seksueel kunnen ontwikkelen? In een maatschappij die online en live de nodige uitdagingen biedt? Daar gaat het over in de mini-workshop gegeven door Anne Nales, consulent seksuele gezondheid NVVS, werkzaam als preventiewerker in het team seksuele gezondheid bij GGD Noord- en Oost-Gelderland. - John Spanjaard, Ondersteuningsteam – omgaan en bespreekbaar maken van emoties
Geef je hieronder op voor 1 van deze bijeenkomsten (of beide kan natuurlijk ook)! Je bent van harte welkom.